10 over Roodtoernooi 2023

 

Zaterdag 9 december was het weer tijd voor het 10 over rood toernooi.

JP had de deelnemers onderverdeeld in 5 poules en een rooster opgemaakt wanneer en op welke tafel de koppels moesten spelen.

Dus konden we om 11:00 uur beginnen met de poule wedstrijden.

Rond 16:30 waren alle poule wedstrijden gespeeld en waren de poule winnaars bekend. Deze 5 koppels moest nog aangevuld worden met de winnaars van de play-off wedstrijden tussen de nr. 2 van de poule aangevuld met de beste nr 3.

 

Na deze wedstrijden was er voor de deelnemers een frietje en een snack en toen iedereen deze op had kon men beginnen met de kwartfinales.

 

Dit waren de wedstrijden:

Jan/Mat  - Rob/Adrie                                 Winnaar Jan\Mat

Marcel/Marcel  -  Diana/Aswintha          Winnaar Marcel/Marcel

Sabine/Sjaak  -  Ernst/Bert                       Winnaar Sabine/Sjaak

Martin/Tinus  -  Kees/Marcel                   Winnaar Martin/Tinus

 

De halve finale wedstrijden waren:

Jan/Mat  -  Marcel/Marcel                          Winnaar Marcel/Marcel

Sabine/Sjaak  - Martin/Tinus                     Winnaar Sabine/Sjaak

 

De troost finale ging tussen Jan/Matt – Martin/Tinus en de 3e plaats was voor Jan/Matt en Martin/Tinus moesten genoegen nemen met de 4e plaats.

 

De finale ging tussen Marcel/Marcel – Sabine/Sjaak en de 1e plaats was voor Marcel/Marcel en Sabine/Sjaak moesten genoegen nemen met de 2e plaats.

 

Bij de prijsuitreiking was er nog een troostprijs voor Diana/Aswintha die alle groepswedstrijden hadden gewonnen maar in de kwartfinale na een serie van 5 deze serie kwijt raakte omdat ze de rode bal miste.

Volgend jaar weer een kans het toernooi staat dan weer gepland op de 1e zaterdag na sinterklaas dus 7 december 2024.

Hieronder Foto's van het toernooi. 10 over Roodtoernooi 2022

 

Afgelopen zaterdag was het dan zover. Het 10 over Roodtoernooi, ditmaal niet georganiseerd door Marius van Nispen, maar door onze JP en dat betekent dus, dat het gehele toernooi in één café gehouden werd, namelijk de Ponderosa.

Aan de ene kant heerlijk dat je niet door de kou heen hoeft naar een ander café, aan de andere kant, het had toch wel wat, steeds op een andere locatie biljarten.

Maar hoe de opzet ook was, er was eindelijk weer een 10 over Rood na de Coronatijd. Zo een (uit mijn hoofd gezegd) 21 koppels streden om de overwinning, zonder beker liet JP in het begin al weten.

Maar dat is bijzaak, de titel is belangrijker en op het einde bleek er toch nog wel een leuk prijsje te zijn. In 3 poules (gebaseerd op gemiddelden) gingen we op 5 biljarts aan de slag en hoe JP het voor elkaar gekregen heeft, dat is onbekend, maar de 3 poules liepen soepel en vlot door elkaar heen.

Er heerste een gemoedelijke sfeer en zo rond de klok van 5 uur waren alle wedstrijden gespeeld, had iedereen als lunch broodjes gehad en als avondeten friet met snack en was het tijd om de eindstand op te maken We zullen niet bij de laatste plaats beginnen, maar ons beperken tot de nummer één en twee:

Op een tweede plaats:    André Moerbeek en Ad de Crom

Op de eerste plaats:      Hans Wierickx en Martin Foppele

Van harte gefeliciteerd met jullie overwinning.

En volgend jaar…….doen we het gewoon weer over.