Op zaterdag 9 december is het zover. Dan spelen we voor de 2de keer het 10 over roodtoernooi in de Ponderosa. Vroeger gingen we langs allerlei cafeetjes die meededen, maar toen dat er steeds minder werden, heeft Jean-Paul het toernooi een nieuw leven ingeblazen en spelen we het alleen nog in de Ponderosa.

 

Je kunt je per koppel opgeven aan de bar in de Ponderosa. Dus ga nu niet massaal naar de redactie mailen, maar geef je op aan de bar.

 

Wij zijn er uiteraard wel bij, de redactie mag tenslotte geen activiteit missen.

 

 

Wil je ook meedoen, opgeven kan tot eind van deze maand, wees er snel bij.


 10 over Roodtoernooi 2022

 

Afgelopen zaterdag was het dan zover. Het 10 over Roodtoernooi, ditmaal niet georganiseerd door Marius van Nispen, maar door onze JP en dat betekent dus, dat het gehele toernooi in één café gehouden werd, namelijk de Ponderosa.

Aan de ene kant heerlijk dat je niet door de kou heen hoeft naar een ander café, aan de andere kant, het had toch wel wat, steeds op een andere locatie biljarten.

Maar hoe de opzet ook was, er was eindelijk weer een 10 over Rood na de Coronatijd. Zo een (uit mijn hoofd gezegd) 21 koppels streden om de overwinning, zonder beker liet JP in het begin al weten.

Maar dat is bijzaak, de titel is belangrijker en op het einde bleek er toch nog wel een leuk prijsje te zijn. In 3 poules (gebaseerd op gemiddelden) gingen we op 5 biljarts aan de slag en hoe JP het voor elkaar gekregen heeft, dat is onbekend, maar de 3 poules liepen soepel en vlot door elkaar heen.

Er heerste een gemoedelijke sfeer en zo rond de klok van 5 uur waren alle wedstrijden gespeeld, had iedereen als lunch broodjes gehad en als avondeten friet met snack en was het tijd om de eindstand op te maken We zullen niet bij de laatste plaats beginnen, maar ons beperken tot de nummer één en twee:

Op een tweede plaats:    André Moerbeek en Ad de Crom

Op de eerste plaats:      Hans Wierickx en Martin Foppele

Van harte gefeliciteerd met jullie overwinning.

En volgend jaar…….doen we het gewoon weer over.